Da li znate gde se sunčate?

Svake godine pred sezonu se vodi večita dilema da li je sunčanje zdravo ili nije. Na medijima se pojavljuju razna stručna i druga lica sa svojim stavovima i pogledima na studijsko sunčanje, ali malo ko od njih poznaje suštinu aparata i može definisati granicu gde zdravo sunčanje postaje štetno. Pre svega želimo vam usmeriti pažnju na samu higijenu studija za sunčanje. To je prva od stvari na spisku koja je primarno važna za vaše zdravlje. Tu ne želimo istaknuti samo spoljnju higijenu aparata, u smislu da li je obrisan ili nije. Pod pretpostavkom da svaki studio vodi računa o sredstvima za održavanje i redovnom sterilnom brisanju aparata između dva korisnika, ovo nije problem. Problem se može javiti ukoliko ne postoji redovno godišnje (predsezonsko) održavanje aparata, pa se u samom aparatu nakupi prašina koja je posle pogodna za inkubaciju grinja i ostalih mikroorganizama koje kasnije udišete tokom korišćenja aparata.  

Kako izgleda loše instaliran (nebezbedan) aparat:

 

Kako izgleda loše održavan aparat iznutra:

Kako izgleda aparat nakon servisne intervencije:

 

Dolazimo i do najvažnijeg elementa aprata, a to su lampe!

Kao što verovatno i sami znate, lampe su srce svakog solarijuma. Samo od lampi zavisi kakav će te efekat imati nakon završenog sunčanja, da li će boja koju dobijete biti postojana i ono najvažnije, kakav će uticaj to sunčanje imati na vašu kožu! Svaka lampa za solarijum ima svoj vek trajanja! Taj vek trajanja u osnovi se meri sa brojem radnih sati (vreme koje je utrošeno na sunčanje), ali postoji i drugi neizostavan element koji se prilično zanemaruje, a to je vremenski rok trajanja same lampe i hemiskog sastava u lampi. Nije isto da li je lampa radila 100 sati unutar godinu dana ili unutar 3 godine! Na kvalitet lampe koja je radila 100 sati unutar 3 godine su uticali i dodatni klimatski elementi, tako da je njena efikasnost i stvarna ispravnost dovedena u pitanje.  

Konačno dolazimo i do brendova lampi za sunčanje.

Poslednjih godina u prvi plan je isplivalo svega par brendova lampi, koje su svojim kvalitetom zadovoljile sva očekivanja korisnika, pa su samim tim pronašle mesto u svim ozbiljnim studijima za sunčanje. Sledi spisak top 3 brenda:

  1. Chocolate Brown
  2. Royal Gold
  3. Neutral HighTech

 

Kako prepoznati redovno održavan solarijum i biti 100% siguran u kvalitet i ispravnost lampi?

Po zakonu svaki aparat mora posedovati servisnu dokumentaciju koju možete zatražiti u samom studiju za sunčanje. U ozbiljnim studijima za sunčanje, pored svakog solarijuma postoje javno istaknuti sertifikati o lampama, vremenu zamene i servisu uređaja.

 

  • Social network:

Napomena

* Važni saveti i smernice kod kupovine solarijuma, kliknite ovde!

* Za više detalja o megaSun solarijumima možete posetiti sajt našeg partnera iz Nemačke, kliknite ovde.

* Cene su izražene u EUR bez PDV-a. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvredosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

* Prodavac zadržava pravo promene cene bez prethodnog obaveštavanja.

FreshCosmetics d.o.o.
Majora Zorana Radosavljevica 14
11000 Beograd - Batajnica, Srbija

E-mail: [email protected]

Kontakt za kozmetiku i lampe
060/ 334 49 02
011/ 377 45 57

Kontakt za solarijume
064/ 357 28 86

Kontakt za top lasere
060/ 357 28 86

FreshCosmetics d.o.o. | Bosna i Hercegovina
Srpske dobrovoljacke garde 14
76300 Bijeljina, Bosna i Hercegovina
Kontakt: Danijel Kovacevic
Mob.: ‎+387 65 563926
E-mail: [email protected]

Main Menu